Gratis verzending vanaf € 30,- & retourtermijn van 60 dagen

Milieubewust leven | 13 supersimpele tips

Milieubewust leven | 8 simpele tips om direct toe te passen

Wil jij ook milieubewust leven, maar weet je nog niet zo goed hoe? De eerste stap heb je al gemaakt, je verdiept je in het onderwerp en zoekt naar manieren! Begin met één simpele stap, het is eenvoudiger dan je denkt. Daarnaast is het soms ook nog eens goed voor je portemonnee. Nieuwsgierig geworden naar onze producten na het lezen van deze blog? Er staat een kortingscode onderaan deze pagina.

Milieubewust leven is zo lastig nog niet!

Milieubewust leven heeft ten onrechte een geitenwollensokkenimago. Je hoeft niet ineens voor alle inkopen naar muffe speciaalzaken, waar je ook nog eens drie keer zoveel moet afrekenen als bij andere winkels. Ook hoef je niet je hele levensstijl om te gooien! Begin met een stap die voor jou goed voelt.

Wij delen 8 simpele tips voor een milieubewust leven, degene waar wij zelf fan van zijn. Kies vooral de tips uit die voor jou goed voelen.

1. Maak eerst op wat je in huis hebt

De eerste stap is simpel, kijk wat er in je kastjes staat en maak dit eerst op voordat je over gaat op andere producten. Weggooien is zonde!

2. Vervang je wasmiddel met Eco-egg

Misschien heb je er al wel van gehoord, de Eco-egg. De EcoEgg is een duurzaam, maar zeker een volwaardig alternatief voor wasmiddel of waspoeder. Nu is de kans groot dat je bang bent dat je was niet goed schoon wordt, maar niets is minder waar. Zelfs werkkleren en kleren waar erg in is gezweet worden weer fris en schoon. Wij gebruiken de Ecoegg voor alle kleren, maar gebruiken voor ons beddengoed nog steeds roze Robijn, omdat die zo lekker ruikt. Quilty! De EcoEgg is verkrijgbaar met verschillende geuren, maar deze geuren zijn niet overheersend aanwezig zoals sommige wasmiddelen dit wel hebben.

3. Verbruik minder water

Je kent de tip wel, douche 1 minuut korter. Dit is iets wat voor mij niet werkt, ik heb het geprobeerd, maar ik werd er niet gelukkig van. Wat ik nu wel doe is de kraan van de douche niet voluit zetten, zeker in het begin vind ik dit helemaal niet erg! Ik douche nog even lang, maar verbruik toch iets minder water. Dat is een begin! Zoek naar een manier die voor jou werkt.

4. Check of je energie kunt besparen

Heb je oude apparaten in huis? Wist je dat als je een oude vriezer of koelkast (ouder dan 10 jaar) hebt staan, je een nieuwe vriezer/koelkast in 3 jaar hebt terugverdiend? Twijfel je of dit klopt? Energiemeters zijn vanaf 10 euro te koop om te kijken hoe zuinig jouw apparaat is. Kun je daarna je andere apparaten ook eens controleren op het stroomverbruik.

Vervang je je oudje voor een nieuwe? Breng deze dan naar de gemeente i.p.v. marktplaats of weggeven. Zo haal je een energieverbruiker uit het milieu.

5. Scheid je afval

Even een makkelijke tussendoor. Je bent hem vast al eerder tegenkomen: afval scheiden is een goed idee! Door onder meer plastic, GFT-afval en restafval apart te verzamelen, kan je afval veel beter gerecycled worden. En daarbij, je hoeft alleen maar voor restafval te betalen, des te meer je scheidt des te goedkoper het is.

6. Koop wasbare wattenschijfjes

Je gezicht reinigen kost vaak wel een paar watjes per keer. Met wasbare wattenschijfjes scheelt je heel wat verpakkingen, je doet er eindeloos mee en ze zijn goed voor het milieu. Ze zitten in een handig waszakje, waardoor je ze zo bij je wasgoed stopt en voilà. Daarbij zijn ze ook nog eens veel zachter voor je gezicht!

7. Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten

Met name omdat het goed is voor je lichaam! Ik was mij er voorheen niet van bewust dat shampoo’s, douchegels, gezichtscrèmes etc. ingrediënten bevatten die helemaal niet goed zijn voor je lichaam. Het merendeel van de mensen kan tegen deze producten, waardoor je je er eigenlijk helemaal niet bij stilstaat. Hoe krom, je denkt je lichaam te verzorgen met een crème die stoffen bevat die je lichaam niet verzorgt?

Wij werden ons hiervan bewust doordat Nico last dacht te hebben van roos. Zoals de reclame verteld koop je dan Head & Shoulders, maar hier werd het eigenlijk niet beter van, misschien zelfs wel erger. Totdat onze kapper vertelde dat dit een ontzettend agressieve shampoo is en de huidschilfers wellicht kwamen doordat we geen goede shampoo gebruikte. Je lichaam kan ineens een allergie ontwikkelen voor producten. Hij is meteen overgestapt op een natuurlijke shampoo en na 2 maanden waren de schilfers inderdaad weg. Shocking dat je dat kan krijgen door verzorgingsproducten die er te koop zijn.

Bekijk hier ons assortiment aan natuurlijke verzorgingsproducten.

8. Investeer in handige bakjes

Je hebt vast weleens restjes eten over. Zonde om die weg te gooien! Met een diepvriesbakje kun je je eten altijd eenvoudig bewaren in de koelkast en diepvries. Ook gebruiken wij ze om bijvoorbeeld een blok kaas in te bewaren. Boterhamzakjes kunnen natuurlijk ook, maar die gooi je na gebruik weg. Bakjes kun je eenvoudig afspoelen en eindeloos hergebruiken.

Milieubewust leven, maar dan haalbaar gemaakt!

Zoals je ziet, zijn er heel veel kleine stappen die je vandaag nog kunt zetten om duurzamer te leven. Natuurlijk hoef je niet elke stap te zetten. We dagen je graag uit om uit dit lijstje om als eerste start 3 of meer tips te kiezen die jouw wel wat lijken. Kun jij mooi vandaag nog met milieubewust leven aan de slag gaan, op een manier die hartstikke haalbaar is!

Meer lezen over duurzamer leven? Op de website Milieu Centraal vind je nogal wat tips om je levensstijl te verduurzamen.

Benieuwd welke producten bij jouw leven passen? Neem een kijkje in onze webshop.
Met de kortingscode ‘winkelen10’ ontvang je 10% korting op je bestelling.

 

 

Terug naar blogs
De waardering van www.kiesduurzamer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.