Gratis verzending bij bestellingen vanaf €30,- & 60 dagen retourtermijn

Nanostopper review

Producten vacuüm verpakken met de Nanostopper | Tegen voedselverspilling!

Niet altijd maak je etenswaren en drank in één keer op. Zo zal je niet altijd een pot doperwten in één keer soldaat maken. Met een fles wijn doe je vaak ook wel een paar keer. Hetzelfde geldt voor producten als olie, pasta of zakken chips. Gelukkig bestaat er nu een heel handig product waarmee je etenswaren en dranken – ook geopend – langer kunt bewaren. Met de Nanostopper kun je namelijk allerlei producten vacuüm verpakken. Dat is dé tip tegen voedselverspilling!

Waarom producten vacuüm verpakken?

Het zit zo. De meeste producten hebben – als je de verpakking eenmaal hebt geopend – een beperkte houdbaarheid. Dat komt doordat je met het openen van de verpakking het vacuüm wegneemt. Er komt dan zuurstof in contact met het product, wat zorgt voor bederf. Om die reden is een geopend potje pesto bijvoorbeeld vaak maar 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Laat je het potje langer staan, dan heb je kans dat de pesto zijn smaak verliest of zelfs niet meer goed is. Dan moet je het weggooien. Zonde! Én slecht voor het milieu.

Gelukkig is er iets op bedacht om producten langer te bewaren: de Nanostopper. Met dit slimme product kun je – in combinatie met een vacuümpomp – o.a. potten en flessen (opnieuw) vacuüm zuigen. Door producten vacuüm te verpakken, neem je de zuurstof weg uit een fles, pot of zakje. Op die manier vertraagt een vacuüm verpakking het bederf van een product. Zo zorg je ervoor dat producten langer vers blijven en hun smaak behouden. Ook na het openen.

De Nanostopper: een universele vacuümstopper

De Nanostopper is een universele vacuümstopper waarmee je ervoor zorgt dat je eten en drinken langer lekker en goed blijft. Met de Nanostopper kun je bijvoorbeeld voorraadpotten met een metalen deksel vacuüm zuigen. Daardoor blijft bijvoorbeeld pasta, fruit, muesli of saus langer houdbaar. Ook gebruikte potten kun je er vacuüm mee trekken, bijvoorbeeld als je net doperwtjes hebt gegeten en niet van plan bent om de komende twee weken de rest op te eten. Daarnaast is de Nanostopper te gebruiken op flessen en vershoudzakken.

producten vacuüm verpakken

Hoe werkt de Nanostopper?

De Nanostopper werkt heel eenvoudig. Je gebruikt hem in combinatie met een vacuümpomp. Bij de Nanostopper wordt altijd een universele adapter geleverd, waardoor je er elke willekeurige vacuümpomp (bijvoorbeeld deze) op kunt zetten. De Nanostopper zelf is een siliconen stop die je op een pot of fles zet. Met een vacuümpomp op de stop kun je vervolgens de pot of fles vacuüm zuigen.

Potten vacuüm zuigen

Potten vacuüm zuigen doe je met de Nanostopper startset voor potten. Deze set bevat 6 siliconen stops, een universele adapter (die op elke vacuümpomp past) en een speciale pons. Met die pons kun je in elk metalen deksel een gat maken. Daar zet je vervolgens de Nanostopper op. Daarna pak je je vacuümpomp erbij en klik je daar de adapter op. Je kunt dan in een paar seconden de pot vacuüm trekken.

Maak je de pot weer open? Geen probleem. Je kunt de pot nog zo vaak als nodig opnieuw vacuüm trekken. De stops zijn namelijk prima herbruikbaar.

Flessen vacuüm zuigen

Ook voor flessen is de Nanostopper een gouden vondst. Met de Nanostopper startset voor 6 flessen (incl. adapter) kun je allerlei typen flessen vacuümeren en daardoor langer bewaren. Dat geldt voor wijnflessen, maar ook voor bijvoorbeeld flessen olijfolie of sap. Je kunt zelfs zelfgemaakte drankjes of drinken uit een pak in een fles overgieten en die fles vervolgens vacuüm zuigen. Daardoor blijft de vloeistof langer goed en lekker. En dat zonder lekgevaar!

Goed om te weten voor wijnliefhebbers: de Nanostopper is heel klein, waardoor je de schroefdop er makkelijk overheen kunt zetten. De afdichting is 100% lekvrij. Je kunt je wijnflessen dus met een gerust hart liggend bewaren.producten vacuüm verpakken

Producten langer bewaren

Met de Nanostopper kun je allerlei soorten voedsel en vloeistoffen langer bewaren. Zo kun je voor een paar dagen koken en je maaltijden voor de volgende dag in vacuüm gezogen voorraadpotten bewaren. Of gebruik je van een product altijd maar kleine beetjes, bijvoorbeeld van pastasaus, zelfgemaakte jam of verse sappen? Ook dan biedt de Nanostopper uitkomst.

Goed voor het milieu

De Nanostopper is niet alleen handig, maar ook goed voor het milieu. Door producten vacuüm te verpakken, voorkom je voedselverspilling omdat eten langer houdbaar is. Ook heb je ook minder plastic en verpakkingen nodig. Je kunt al je producten immers gewoon in een herbruikbare pot bewaren. Zo maak je van elk gebruikte potje een vacuüm bewaarpot. Lekker makkelijk en dus ook goed voor het milieu!

Bestel de Nanostopper via Kiesduurzamer.nl

Wil jij ook je producten vacuüm verpakken, zodat ze langer houdbaar blijven? Bekijk dan het aanbod van Nanostopper-sets op onze site en bestel de set van jouw keuze. Dan kun je zelf ervaren hoe fijn de Nanostopper werkt en hoe je jouw eten- en drinkwaren langer goed en vers houdt.  

Terug naar blogs
De waardering van www.kiesduurzamer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 20 reviews.