Gratis verzending bij bestellingen vanaf €30,- & 60 dagen retourtermijn

Striae voorkomen, kan dat?

Striae voorkomen, kan dat?

Striae. Groeistrepen, striemen, huidstriemen: dit zijn allemaal benamingen voor de strepen die je misschien beter kent als striae. Ook al ben je je striae waarschijnlijk liever kwijt dan rijk, je hoeft je er in ieder geval niet voor te schamen. Bijna alle vrouwen en ook veel mannen hebben last van striae. Wij vertellen je alles wat je moet weten over striae!

Wat zijn striae?

Je kunt striae zien als een soort littekens die ontstaan omdat je onderhuidse bindweefsel is aangetast. Striae ontstaan als een bepaald deel in je lichaam sneller groeit dan je huid kan bijhouden. Hierdoor scheurt het onderhuidse bindweefsel. Het gevolg hiervan zijn die vervelende huidstriemen. Striae zijn aan de buitenkant van je lichaam te herkennen aan parallel aan elkaar lopende rode of paarsachtige strepen. Door de jaren heen kan je striae meer wit, grijs of beige achtig van kleur worden. Het kan op veel verschillende plekken op je lichaam ontstaan. Helaas zijn de BBB+B (buik, billen, borsten en benen) plekken die extra gevoelig zijn voor het ontstaan van striae. Ook je heupen zijn plekken die vatbaar zijn voor striae. De een heeft meer last van striae dan de ander, soms heb je gewoon pech. Het is namelijk erfelijk bepaald of je last kunt krijgen van striae.

Kun je striae voorkomen tijdens zwangerschap?

We kunnen hier heel duidelijk over zijn: het antwoord is nee. Je kunt er wel voor zorgen dat je huid soepel en gehydrateerd wordt door bijvoorbeeld met een anti-striae crème of arganolie (intensief) te smeren. Hierdoor wordt de kans kleiner dat je bindweefsel scheurt als je huid te snel oprekt.

Er zijn talloze middeltjes en (medische) ingrepen die claimen dat ze je striae kunnen laten verdwijnen. Wij geven jullie liever de waarheid: striae gaan namelijk nooit meer weg. Je kunt het zien als sproeten, deze horen ook bij jou en je lichaam. Maak je daarom niet te de druk om allerlei dure (medische) ingrepen op je striae los te laten, want deze ingrepen zorgen er alleen voor dat je striae vermindert. Dit proces van verminderen gebeurt sowieso in de loop der jaren. Je kunt altijd een striae crème proberen om te kijken of dit bij jou de striae doet vervagen. Of je nu striae hebt of niet: het kan natuurlijk nooit kwaad om je huid te verzorgen met een hydraterende crème of olie.

Bekijk ons hele assortiment aan natuurlijke huidverzorgingsporducten.

 

 

Terug naar blogs
De waardering van www.kiesduurzamer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.