Gratis verzending vanaf € 30,- & retourtermijn van 60 dagen

duurzame producten kiezen

Hoe selecteren wij onze duurzame producten en merken?

Steeds meer mensen willen een steentje bijdragen aan de wereld van morgen. Dat geldt ook voor ons – bij Kiesduurzamer.nl. Met onze webshop maken wij duurzame keuzes maken eenvoudiger. En ook leuker en voordeliger. Op onze site vind je dan ook een ruim assortiment aan duurzame(re) producten. Maar wat maakt onze producten dan duurzaam? Waar letten we op bij onze keuzes? En wat zijn onze criteria? Daarover vertellen we je graag meer.

Duurzamer leven op een haalbare manier

De belangrijkste missie van Kiesduurzamer.nl? Duurzaam leven haalbaar maken. “Duurzaam” hoeft in onze ogen namelijk niet te betekenen dat je inlevert op comfort of dat je voor een minder fijne optie kiest. Integendeel, duurzame alternatieven kunnen ook juist fijn, praktisch of zelfs voordeliger zijn. Precies dat is waar we bij de inkoop van onze producten op letten.

Bij ons vind je geen geitenwollen sokken, maar wel praktische en duurzame alternatieven voor bestaande producten. Zo helpen wij je in jouw keuzes voor duurzame opties. Dat doen we met ons ruime assortiment én door je daar uitgebreid over te informeren. Zodat je op een comfortabele en haalbare manier jouw steentje aan een betere wereld kunt bijdragen. Dat is waar wij in geloven.

Wat houdt duurzaamheid in?

Duurzaamheid heeft veel verschillende betekenissen. Producten kunnen in nogal veel verschillende opzichten duurzaam zijn. De VN-definitie (uit 1987) voor duurzaamheid luidt als volgt: “Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van vandaag zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.”

Oftewel, bij duurzaamheid gaat het om keuzes (qua producten en leefwijze) die het milieu op een of andere manier minder belasten. Ook kan een bedrijf duurzaam bezig zijn door zich in te zetten voor en iets terug te geven aan de maatschappij of leefomgeving.

Voor Kiesduurzamer.nl selecteren wij altijd producten die zijn geproduceerd met respect voor mens, aarde en milieu. Dat kan zijn op allerlei manieren:

 • Er is gebruikgemaakt van natuurlijke (duurzame) materialen, zoals hout, glas, schapenwol of bamboe.
 • Voor een product is minder plastic gebruikt en/of er is bio-plastic voor het product gebruikt.
 • Een product is gemaakt van gerecyclede materialen.
 • Een product is volledig afvalvrij.
 • Een product is lokaal (in plaats van in China) geproduceerd.
 • Het product is biologisch of fairtrade.
 • Het product helpt om verspilling tegen te gaan.
 • Het product is geproduceerd met minder impact op het milieu.
 • Door dit product heb je minder wegwerpproducten nodig.
 • Voor het product zijn niet-schaarse grondstoffen gebruikt.
 • Het product is gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zoals je leest, is er heel veel wat je kunt doen bij jouw product- of leefstijlkeuzes om een steentje aan het milieu bij te dragen.

Wat maakt het assortiment van Kiesduurzamer.nl duurzaam?

Onder ‘duurzaam’ kan dus heel veel vallen. Bij Kiesduurzamer.nl vinden we het belangrijk dat onze producten altijd aan meerdere van de genoemde criteria voldoen.

Daarom doen we altijd uitgebreid onderzoek naar de merken en producten die we inkopen. Ook stellen we kritische vragen aan de leverancier. Voor elk product gaan we op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

 • Op welke manier draagt dit product bij aan een duurzamer leven?
 • Hoe wordt het product geproduceerd? Houdt het bedrijf daarbij rekening met het milieu (bijvoorbeeld door zonne-energie te gebruiken)?
 • Wat zijn de arbeidsomstandigheden bij het maken van het product?
 • Waar wordt het product geproduceerd (dicht bij huis of ver weg)?
 • Van wat voor materialen (recyclebaar of niet) wordt het product gemaakt?
 • Hoe zit het met de kwaliteit van een product? Gaat het lang mee?
 • Wat voor materiaal is gebruikt voor de verpakking van het product?
 • Is het product te hergebruiken?
 • En – voor ons ook héél belangrijk – is het product comfortabel in gebruik?

Aan de hand van de antwoorden op die vragen, bepalen we of een product en merk aan onze standaarden voldoet. Alleen als dat het geval is, krijgt een product een plek in ons zorgvuldig samengestelde assortiment.

duurzame producten kiezen

Hoe selecteren wij onze duurzame producten?

Elk product uit ons assortiment is op z’n minst op enkele van de hierboven genoemde manieren duurzaam. Daarbij geldt als keiharde eis voor ons altijd dat een product op z’n minst van goede kwaliteit is en bijdraagt aan een duurzamer en comfortabel leven.

Naast dat we altijd kiezen voor producten die kwalitatief en duurzaam in gebruik zijn, kijken we ook naar enkele andere criteria. Producten hebben bij ons een streepje voor als ze ook aan de volgende criteria voldoen:

 • Het product is afkomstig van een bedrijf dat aandacht heeft voor het milieu en de maatschappij. Bijvoorbeeld doordat het bedrijf werkt met duurzaam opgewekte energie of een deel van zijn winst doneert aan goede doelen.
 • Het product heeft een recyclebare of milieuvriendelijke verpakking.
 • Het product is gemaakt van duurzame of gerecyclede materialen.
 • Bij de productie van het product wordt verspilling en afval zoveel mogelijk beperkt.
 • Het product wordt geproduceerd onder eerlijke omstandigheden en tegen een goed loon.
 • Het product is binnen Europa (of liever nog: binnen Nederland) geproduceerd, waardoor het product van minder ver hoeft te komen (= minder CO2-uitstoot).

Laten we ons keuzeproces illustreren door twee van onze producten uit te lichten: de Correctbooks en de composteerbare afvalzakken.

Voorbeeld: Correctbooks

Onze Correctbooks zijn een goed en milieubewust alternatief voor papieren notitieboekjes. Door een uitwisbaar notitieboekje aan te schaffen, heb je jarenlang geen papieren notitieboekjes meer nodig. Het Correctbook is herbruikbaar en bespaart veel papier (en op termijn ook kosten). Daarnaast schrijft het net zo fijn als een papieren notitieboekje.

Ook worden deze uitwisbare boekjes geproduceerd door Correctbook, een sociale onderneming die zich inzet tegen analfabetisme. Een bedrijf met een mooie missie dus! Een mooie extra reden voor ons om juist voor dit bedrijf te kiezen.

Nog een voorbeeld: composteerbare afvalzakken

Ook verkopen we composteerbare afvalzakken. Deze afvalzakken zijn gemaakt van volledig composteerbaar materiaal (= geen afval en verspilling) en van gerecycled papier. Daarnaast zijn de zakken bedoeld om GFT-afval in te verzamelen. Ze stimuleren dus een duurzame keuze: afvalscheiding. Tegelijkertijd werken deze zakken precies hetzelfde als gewone afvalzakken, waardoor het comfort dik in orde is. Een mooi product dat helemaal bij onze idealen (duurzaamheid en comfort) past dus!

Milieubewust leven, maar dan haalbaar gemaakt!

Duurzamer leven haalbaar maken – dat is waar we bij Kiesduurzamer.nl voor staan. Wij maken het voor jou mogelijk om duurzame keuzes te maken. En om dat goed geïnformeerd te doen. Daarom kun je bij elk product in ons assortiment altijd teruglezen op welke manier(en) het bijdraagt aan een duurzamer leven. Zodra je op een product klikt, kun je meer lezen over o.a. het gebruik, de materialen en soms ook over het bedrijf dat achter het product zit.

Benieuwd naar ons assortiment? En ben je nieuwsgierig met welke simpele keuzes jij jouw leven duurzamer kunt maken? Neem een kijkje in onze webshop.

Heb je een vraag over een bepaald product? Of wil je meer weten over de herkomst ervan? Laat het ons weten! Wij helpen je graag.

Terug naar blogs
De waardering van www.kiesduurzamer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.