Gratis verzending vanaf € 30,- & retourtermijn van 60 dagen

Soja-kaarsen

Soja-kaarsen | Waarom zijn ze zo duurzaam?

Kaarsen gemaakt van sojawas? Ja, die bestaan! Soja-kaarsen zijn duurzame kaarsen als alternatief voor standaardkaarsen van paraffine. En kaarsen van sojawas hebben ook nog eens allerlei andere voordelen. Wat zijn soja-kaarsen precies? En waarom zijn ze zo duurzaam? Wij vertellen je er alles over.

Wat zijn soja-kaarsen?

De naam zegt het al: soja-kaarsen zijn gemaakt van sojawas. En sojawas is dan weer gemaakt van de olie van sojabonen. Klinkt gek? Is het zeker niet! Sojawas is een duurzaam materiaal en heeft ook nog eens allerlei voordelen ten opzichte van gewone kaarsen van paraffine. Zo branden soja-kaarsen langer dan kaarsen van paraffine en zijn ze om meerdere redenen duurzamer. En ze zijn er (net als andere kaarsen) in allerlei soorten en maten: theelichtjes, stompkaarsen en zelfs geurkaarsen. Een mooi duurzaam alternatief voor gewone kaarsen dus!

Waarom zijn “gewone” kaarsen niet zo duurzaam?

De meeste “gewone” kaarsen zijn gemaakt van paraffine. En paraffine is weer een restproduct dat overblijft na de verwerking van aardolie. Omdat aardolie een fossiele brandstof is (een materiaal dat langzaamaan opraakt) zijn kaarsen van paraffine niet bepaald duurzaam. Daar komt nog bij dat paraffine niet 100% afbreekbaar is en dat er bij het opbranden van kaarsen roet en CO2 vrijkomen. Ook die stoffen zijn niet goed voor het milieu (en niet voor jezelf als je de lucht inademt).

Naast paraffine kaarsen bestaan er ook kaarsen van stearine. Dit materiaal wordt vaak gewonnen uit slachtafval. Geen fossiele brandstof dus, maar wel iets waar sommigen vanwege het dierenwelzijn op tegen zijn.

Nu is het natuurlijk niet zo dat kaarsen een enorme aanslag op het milieu zijn. En we kunnen ons voorstellen dat je je kaarsen niet zomaar de deur uit wilt doen. Kaarsen zorgen immers voor gezelligheid, zeker in de winter. Maar elk steentje dat je bijdraagt aan een beter milieu helpt. En je kaarsen vervangen door een duurzaam alternatief is misschien juist wel een mooie haalbare stap.

Wat maakt soja-kaarsen dan wél duurzaam?

Nu is er gelukkig goed nieuws: er bestaan kaarsen die een stuk duurzamer zijn. Al langere tijd zijn er kaarsen van bijenwas (was die wordt geproduceerd door honingbijen) te koop, maar ook kaarsen van sojawas zijn flink in opkomst. Gemaakt van de olie van sojabonen dus. Duurzaam, biologisch afbreekbaar, veganistisch én ideaal materiaal voor kaarsen en zelfs voor geurkaarsen. Het is namelijk prima te mengen met geurolie.

Waarom is sojawas dan duurzaam? Er zijn een paar redenen:

  • Sojawas is een 100% natuurlijk product (in tegenstelling tot bijenwas).
  • Soja-was is een biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar materiaal.
  • Kaarsen van sojawas branden in totaal zo’n 30 tot 45% langer dan paraffinekaarsen. Je kunt er veel langer van genieten dus!
  • En je hebt tot 90% minder roetvorming dan bij kaarsen van paraffine.

En is je kaars opgebrand? Dan kun je van het kaarsvet prima een nieuwe kaars maken (helemaal duurzaam!). Een leuke bezigheid ook nog! Op de blog van Iris vind je uitleg over hoe je dit doet.

De soja-kaarsen van Brandt

Bij Kiesduurzamer.nl verkopen we de soja-kaarsen van het merk Brandt. Een mooi merk van Nederlandse bodem dat met veel zorg duurzame kaarsen produceert. Alle kaarsen van dit merk worden met de hand gemaakt in Utrecht. Ook is het merk Brandt in verschillende opzichten duurzaam. Zo is de sojaolie die voor de kaarsen wordt gebruikt 100% afbreekbaar, worden de overblijfselen van de sojabonen gebruikt als voer voor dieren en zijn de lonten van de kaarsen gemaakt van katoen- en papierdraad. Zelfs de verpakking van de kaarsen is zoveel mogelijk van gerecycled papier gemaakt.

Dus, waarom kaarsen van sojawas?

Soja-kaarsen hebben dus heel wat voordelen. Je hebt er langer plezier van, ze stoten minder roet uit en zijn gemaakt van een duurzaam verantwoord en afbreekbaar materiaal. Zo kun je dus op een duurzame manier jouw huis alsnog aankleden met kaarsen. En dat ook nog eens in allerlei leuke, stijlvolle én heerlijk geurende soorten en maten.

Soja-kaarsen vind je bij Kiesduurzamer.nl

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar soja-kaarsen? En wil je er eens een proberen? Bij Kiesduurzamer.nl verkopen we een groot assortiment aan kaarsen van soja-was. Allemaal van het Nederlandse merk Brandt! En dat in allerlei soorten en maten.

Zo verkopen we deze theelichten met de geur van cederhout en vanille. Wil je eerst eens testen of sojawas-kaarsen iets voor jou zijn? Dan is deze sample box van Brandt misschien een goed idee. Kun je meteen meerdere lekkere geuren proberen! Ook voor grotere kaarsen zit je bij het merk Brandt goed.

Ben je benieuwd welke duurzame producten we nog meer verkopen? Kijk gerust rond in onze webshop. Kiesduurzamer.nl maakt duurzaam leven leuk, makkelijk én betaalbaar.

Terug naar blogs
De waardering van www.kiesduurzamer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.