Gratis verzending vanaf € 30,- & retourtermijn van 60 dagen

Matcha | Wat is het? En wat doet het met je?

Matcha komt uit Japan en is een groene poederthee. Het staat ook wel bekend als superfood. Deze theesoort is wereldwijd bekend om zijn hoge hoeveelheid antioxidanten. Bij Matcha drink je, in tegenstelling tot andere soorten thee, ook de theebladeren op.

Wat is Matcha-thee?

Matcha is afkomstig van de theeplant Camellia Sinensis. Enkel de jonge groene theeblaadjes worden gebruikt voor Matcha thee. Ongeveer drie weken voordat de bladeren worden geoogst, worden de struiken afgedekt met zeil zodat de bladeren afgeschermd worden van het daglicht. Het geheime recept wat Matcha zo bijzonder maakt, is dat de bladeren zich de laatste weken in de schaduw ontwikkelen. Doordat het groeit in de schaduw ontstaat er in de theebladeren meer cafeïne en L-theanine dan in alle andere soorten ‘normale’ theebladeren die wij kennen. Dit zorgt ervoor dat ze er donkerder uitzien. Daarbij vertraagt de schaduw het groeiproces waardoor er meer tijd is om deze stofjes aan te maken.

Waarom is Matcha zo gezond?

Matcha wordt gerekend tot de superfoods. Matcha bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, aminozuren, vitamine A, B, C, E en chlorofyl. Het is geen verrassing dat Matcha meer antioxidanten bevat dan andere soorten theeën.

Wat onderscheidt Matcha van de andere theesoorten. Wat Matcha uniek maakt is dat de theebladeren vermalen worden tot poeder. Deze fijne theepoeder wordt in zijn geheel genuttigd, in plaats van dat er thee van de theebladeren getrokken wordt. Dit betekent dat je alle aanwezige voedingstoffen in de Matcha daadwerkelijk tot je neemt. De betekenis van Matcha is dan ook letterlijk vertaald: ‘gemalen thee’.

Matcha drankje

Wat doet Matcha met je?

  • Kalmerende werking: De groene Matcha-thee is goed voor de ontspanning, en toch blijf je alert. Dit komt door het aminozuur L-theanine.
  • Verbetert geheugen en concentratie: De L-theanine in de thee zorgt ervoor dat er dopamine en serotonine wordt aangemaakt. Hierdoor verbetert je geheugen en wordt je concentratievermogen beter.
  • Energy boost: Het verhoogt je uithoudingsvermogen. Na een kop groene Matcha-thee kan dit tot wel 6 uur duren.
  • Verbrandt calorieën: Groene Matcha-thee verhoogt de stofwisseling en helpt het lichaam ongeveer vier keer zo snel vet te verbranden als anders. In tegenstelling tot veel dieetsupplementen, veroorzaakt Matcha geen negatieve bijwerkingen, zoals een verhoogde hartslag of een hoge bloeddruk.
  • Ontgift het lichaam: Matcha is een krachtig detoxmiddel en in staat om op een natuurlijke manier afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.
  • Versterkt het immuunsysteem: Eén kop groene Matcha-thee bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten, wat je immuunsysteem versterkt.

Voor ons is Matcha de perfecte thee om de dag mee te beginnen of om te drinken bij een middagdipje.

Hoe smaakt Matcha?

De smaak van Matcha is te vergelijken met groene thee, maar dan krachtiger. Door het verschil in structuur en het opdrinken van het hele blad, wordt de thee romiger en voller van smaak. De smaak van een goede Matcha is een fijne balans tussen lichtzoet en lichtbitter, waarbij de vegetable noten van groene thee duidelijk aanwezig zijn. Echter is de smaak van Matcha erg afhankelijk van de zetmethode en van de kwaliteit. Een hoge kwaliteit Matcha zal meer zoetig smaken, terwijl een lagere kwaliteit Matcha bitterder zal zijn. Sommige mensen geven de voorkeur om Matcha met melk en zoetstoffen te nuttigen, zoals ze ook hun koffie en andere soorten theedrinken. Honing is ook een heerlijke toevoeging!

 

Matcha thee vind je bij Kiesduurzamer.nl

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar Matcha thee? En wil je het eens proberen? Bekijk hier ons assortiment aan Matcha thee. In allerlei soorten en maten.

Ben je een startende Matcha drinker? Dan is deze luxe Matcha thee set wellicht iets voor jou! Benieuwd naar welke duurzame producten we nog meer verkopen? Kijk gerust rond in onze webshop. Kiesduurzamer.nl maakt duurzaam leven leuk, makkelijk én betaalbaar.

 

 

 

Terug naar blogs
De waardering van www.kiesduurzamer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 19 reviews.